2206088
Binnenland

Politie blij met hulp omstanders brand Utrecht

UTRECHT - De politie is blij met de hulp van omwonenden en omstanders tijdens de brand in een flat in Utrecht donderdagavond.

„De politie wil graag haar waardering uitspreken voor de grote hulpvaardigheid van de aanwezige omwonenden en omstanders bij het incident. De hulp en de zorg aan de gewonde collega, maar ook de snelle hulp bij de ontruiming en het direct meewerken aan verzoeken van agenten ter plekke, maakten diepe indruk op de collega’s”, aldus de politie.

Toen agenten donderdagavond na een brandmelding ter plekke kwamen, sloegen de vlammen volgens de politie al uit de flat aan de Marshalllaan. Omstanders waren al bezig bewoners uit het complex te halen. Een van de agenten, die naar binnen waren gegaan om eveneens bewoners te redden, kwam in het nauw, moest door een raam klimmen en zich laten vallen om zichzelf in veiligheid te brengen.

De agent brak onder meer twee hielbenen toen hij op het dak van een portiek terechtkwam. Omstanders bekommerden zich ook om hem en hielpen de agent van het dak af.