Nieuws/Binnenland
2206865
Binnenland

Verdachte Pinkpop niet langer vast

Landgraaf - Danny S., de verdachte van het Pinkpop-drama waarbij maandagochtend een persoon om het leven kwam en drie anderen zwaargewond raakten, is in vrijheid gesteld. Dat maakte het Openbaar Ministerie vrijdagmiddag bekend.

Er zijn geen gronden voor verdere hechtenis, omdat er geen indicaties zijn dat hij met opzet heeft gehandeld, meldt het OM. Ook is uit onderzoek duidelijk geworden dat hij geen alcohol had gedronken. Het onderzoek of er eventueel sprake is van het gebruik van verdovende middelen is nog niet afgerond. De 34-jarige man blijft wel verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval dat de dood of zwaar lichamelijk letsel tot gevolg heeft gehad.

De verdachte podiumbouwer reed maandagochtend vroeg over de Mensheggerweg in Limburg en raakte daarbij vier personen, van wie er een overleed. Daarna sloeg hij op de vlucht. In Amsterdam besloot hij zichzelf alsnog aan te geven bij de politie, waarop hij werd aangehouden.

De rechter-commissaris, voor wie S. was voorgeleid, had eerder deze week wel bepaald dat de 34-jarige inwoner van Heerlen de voorbije dagen terecht was vastgehouden. De beslissing om hem gedurende het resterende onderzoek in vrijheid te stellen werd voor een groot deel genomen op basis van het technisch onderzoek dat al is verricht.

Er ontstond eerder deze week al veel discussie over de veiligheid van, en communicatie over, het openstellen van de hoofdweg naar het jaarlijkse muziekfestival. De weg werd om 4 uur in de ochtend vrijgegeven voor al het verkeer, terwijl op de website van Pinkpop was vermeld dat dit niet voor zes uur zou gebeuren.

De toegangsweg naar het muziekfestival in het zuiden van Limburg was sowieso tijdens het festival niet helemaal afgesloten, maakten burgemeester en wethouders van de gemeente Landgraaf inmiddels bekend.

De slachtoffers zouden op de weg hebben gezeten en mogelijk niet op de hoogte zijn geweest dat de weg om vier uur weer bereikbaar was voor al het verkeer. Enkele minuten na het vrijgeven van de weg vond het ongeluk plaats. Ook hier wordt onderzoek naar gedaan.