Nieuws/Binnenland
2207807
Binnenland

Koppel in ambulance afgevoerd, beiden aangehouden

Tentstekers stel in de zestig

Het wordt gezien als de ideale test voor een huwelijk, en een echtpaar blijkt grandioos voor die test gezakt op een camping aan de Lek. Een kampeervakantie in Lopikerkapel liep voor een ouder stel uit op een steekpartij ’in de relationele sfeer’, en ze moesten beiden naar het ziekenhuis.

Op Klein Scheveningen in het Utrechtse Lopikerkapel is het voorval, vrijdagmiddag, uiteraard hét gesprek van de dag. „Hier gebeurt natuurlijk verder niet zo veel”, vertelt vaste recreant Peter, die niet met zijn volledige naam in de krant wil. „En dat is ook de reden dat veel gasten hier graag komen.” En met veel gasten bedoelt hij vooral veel váste gasten: mensen die een heel seizoen, of soms zelfs een heel jaar, doorbrengen in hun, soms enorme, caravans.

"Het was wel spectaculair om te zien"

„Ze waren hier nog niet zo lang”, vertelt een andere campinggast. „Een paar dagen misschien? De voortent hadden ze door het slechte weer nog niet opgezet, maar vanmiddag was het even lekker, en waagden ze zich er toch aan.” De man van het stel, die volgens meerdere camping-gangers in de zestig moeten zijn geweest, was slecht ter been. Tijdens het opzetten van de voortent gaat het fout, en krijgt het stel ruzie. Beide lopen snijwonden op. „Het was wel spectaculair om te zien”, vindt Peter van de twee traumahelikopters die uitrukten, maar uiteindelijk niet hoefden te landen. „Maar gelukkig valt het mee.”

Het stel werd uiteindelijk met ambulances van de camping weggevoerd en zijn allebei aangehouden. De eigenaar van camping Klein Scheveningen blijft ondertussen benadrukken dat de steekpartij níét op zijn camping plaatsvond, terwijl meerdere getuigen zeggen van wel.