Nieuws/Binnenland
2209911
Binnenland

Motorrit zonder Satudarah rustig verlopen

MIDDELBURG - De traditionele motortocht voor het goede doel in Middelburg is zaterdag zonder problemen verlopen. Tijdens de Rit en Rock voor de Molukken waren geen logo’s van de motorclub Satudarah, Saudarah en Supportcrew 999 te zien.

Burgemeester Harald Bergmann van Middelburg is blij dat alles goed is gegaan. „Ik ben blij en opgelucht dat het dankzij een goede voorbereiding allemaal goed is verlopen”, aldus Bergmann. „Ik heb van de politie begrepen dat er geen uitingen te zien zijn geweest. Ik had het heel jammer gevonden als dit goede doel en de organisatie zouden worden besmeurd door andere zaken. Maar gelukkig is er niets voorgevallen.”

De tocht werd de afgelopen jaren vaak door leden van Satudarah, Saudarah en Supportcrew 999 bezocht. De clubs werden maandag door de rechter verboden. De Middelburgse burgemeester verbood de tocht niet, omdat er geen leden van de motorclubs in de organisatie van de tocht zitten. „Ik ben blij dat ik het door heb laten gaan. De sfeer was volgens de politie ook relaxter dan vorig jaar.”

In totaal gingen in Middelburg zo’n 220 motoren van start. Gedurende de rit door de andere gemeentes haakten er nog zo’n tachtig aan.

De opbrengst gaat naar kinderen uit kansarme gezinnen op de Molukken.