Nieuws/Binnenland
2210990
Binnenland

PVV: sluit sjoemelende scholen

Harm Beertema.

Harm Beertema.

Den Haag - De Limburgse scholen die de leerlingen geen diploma’s kunnen geven, moeten gesloten worden. Dat vindt de PVV.

Harm Beertema.

Harm Beertema.

Op die manier zouden andere scholen ervan weerhouden moeten worden om ook te sjoemelen met de schoolexamens, zegt PVV-Kamerlid Harm Beertema. Andere scholen in de regio zouden de schoollocaties en de leerlingen over moeten nemen.

Ook vindt hij dat de huidige bestuurders en de leden van de Raad van Toezicht nooit meer in het onderwijs werkzaam mogen zijn.

Verder vindt de PVV’er dat ’voor deze ene keer’ de diploma’s verstrekt zouden moeten worden aan de leerlingen die voor het landelijke examen zijn geslaagd. „Een uitzonderlijke ramp vraagt om uitzonderlijke maatregelen”, aldus Beertema.

Ook andere partijen hebben hun zorgen uitgesproken over de situatie op de scholen. Minister Slob (Onderwijs) heeft de locaties direct onder verscherpt toezicht geplaatst.

De Onderwijsinspectie zal per leerling bekijken welke examens ingehaald of over gedaan moeten worden en of dat in alle gevallen georganiseerd kan worden. In de loop van volgende week moet daar meer duidelijkheid over komen.