2211234
Binnenland

’Ik heb haar gevonden!’

Jade (21) spoort via Twitter meisje op dat haar knuffelde tijdens een paniekaanval

Amsterdam - Toen de 21-jarige Jade afgelopen week een ’serieuze paniekaanval’ kreeg op het station Amsterdam Amstel, staarden veel mensen haar niet begrijpend aan. Terwijl de tranen over haar wangen liepen, kwam er hulp uit onverwachte hoek. Een meisje sprak haar aan en gaf haar een knuffel. Door een oproepje op Twitter krijgt Jade eindelijk de kans om haar ’reddende engel’ te bedanken voor de hartverwarmende actie.

„Ik wil eigenlijk echt heel erg graag weten wie het meisje was die me een knuffel gaf toen ik een paniekaanval kreeg op station Amsterdam Amstel gisteren”, tweette Jade op 21 juni. „Kunnen jullie me helpen en dit retweeten?” Hoewel veel mensen dat deden, bleek het nog niet eenvoudig om het meisje op te zoeken.

Jade had die bewuste woensdag een rotdag: een sollicitatiegesprek liep niet goed en ze kwam haar ex tegen. Haar angststoornis speelde op en ze kreeg een paniekaanval. „Ik voelde me zo alleen en iedereen staarde naar me, mijn make-up zat tot mijn onderkin en zij was de enige die me zag, maar ze moest snel haar trein halen. Ik wil haar zo graag bedanken, want het gaf me echt hoop”, aldus de geëmotioneerde Jade, die wel een knuffel kon gebruiken.

Na honderden steunbetuigingen via Twitter en aandacht van verschillende media heeft het meisje zich bij Jade gemeld. En er is meer goed nieuws voor de 21-jarige: de sollicitatie ging toch niet zo slecht: ze is aangenomen voor de afstudeerstage.