Nieuws/Buitenland
2211531
Buitenland

Vrouw brengt onterecht vrijgelaten man terug naar gevangenis

James Rynerson.

James Rynerson.

Colorado - Een vrouw uit de Amerikaanse staat Colorado heeft haar man teruggebracht naar de gevangenis. Hij stond opeens voor de deur nadat hij onterecht was vrijgelaten. Bewakers zouden de 38-jarige James Rynerson per ongeluk hebben aangezien voor de gevangene die wél zijn vrijheid mocht gaan vieren.

James Rynerson.

James Rynerson.

De man die wel vrijgelaten had moeten worden, was de 35-jarige Marvin March die vanwege een verbouwing van de gevangenis tijdelijk was ondergebracht in de cel bij Rynerson. Op het moment dat bewakers de man wilden ophalen, was March echter alweer terug naar zijn oorspronkelijke cel, maar dat was nog niet aangepast in het papierwerk van de gevangenis. Zo meldt de Daily Mail.

Geen van de gevangenismedewerkers heeft het polsbandje van de gevangene gecheckt en Rynerson speelde op zijn beurt stommetje. Het kwartje viel pas bij de bewakers op het moment dat March een van de mannen aan zijn jasje trok om te vragen wanneer hij vrijgelaten zou worden.

Thuiskomst

De vrouw van Rynerson was in shock toen haar man, die sinds eind mei vastzat vanwege wanordelijk gedrag en het verstoren van de openbare orde, opeens voor de deur stond. Toen hij haar uitlegde hoe hij op vrije voeten was gekomen, bracht zij hem linea recta terug naar de gevangenis.

Rynerson zit weer vast en wordt nu mogelijk ook vervolgd voor het plegen van identiteitsfraude, diefstal en een ontsnappingspoging.