Nieuws/Binnenland
2211588
Binnenland

Beschonken bestuurder uit Rucphen rijdt muur omver

SINT WILLEBRORD - Een 38-jarige beschonken automobilist uit Rucphen heeft in de nacht van zaterdag op zondag in het nabijgelegen Brabantse Sint Willebrord een muur omver gereden. Brokstukken van de muur, een afscheidingsmuur tussen twee woningen, beschadigden daarnaast een geparkeerde auto flink.

De bewoner van een van de twee woningen aan de Gagelrijzen schrok rond 01.15 uur wakker van een harde klap. Eenmaal buiten zag hij dat de muur was vernield en zijn geparkeerde auto was beschadigd. Even later ging de bel en stond de veroorzaker, de man uit Rucphen, voor zijn deur. Hij gaf zijn gegevens aan de verbaasde bewoner en vertelde dat de schade zou worden geregeld. Daarna vertrok hij. De bewoner belde toch maar de politie.

Die toog naar de woning van de veroorzaker en nam hem een blaastest af. Daaruit bleek dat hij had gedronken. Onderzoek moet nog uitwijzen hoeveel de man precies had gedronken. De man kreeg een rijverbod en de agenten drukten de man nogmaals op het hart de schade te regelen.