Nieuws/Vrouw
2211990
Vrouw

VROUW Magazine

7 dingen die vrouwen denken tijdens het WK Voetbal

Nederland doet niet mee, dus het WK Voetbal zou dit jaar ongemerkt aan ons voorbij gaan. Toch? Ik weet niet hoe het bij jou thuis zit, maar in mijn woonkamer is het tegenovergestelde waar. En dat begint me te irriteren. Terwijl ik best van voetbal hou, sterker nog: ik heb zelf jarenlang gevoetbald.

Maar een tv die avond na avond voetbal uitzendt, dat is ook mij iets teveel van het goede. Maar zo denkt mijn partner er niet over. En dus gaan deze zeven gedachtes door mijn hoofd tijdens het WK.

Lees ook: Help, mijn man heeft een camper gekocht!

1. Kan ik het maken om halverwege een spannende wedstrijd de tv uit te zetten omdat we gaan eten?

Ik vind het eten altijd een moment om de dag door te nemen. Even bijkletsen. Dat kan ook best als er op de achtergrond een voetbalwedstrijd speelt. Maar als ik merk dat mijn vriend tijdens een gesprek niet naar mijn hoofd maar lángs mijn hoofd kijkt, raak ik geïrriteerd. Maar ik twijfel ook meteen of het terecht is om er wat van te zeggen. Het zijn maar een paar weken per jaar, moet die tv midden in een wedstrijd dan écht uitgezet of moet ik maar echt doorbijten? Dilemma!

2. Hoeláng duurt dat WK nog?

Als Nederland speelt, heb ik alle speeldata in mijn agenda staan. En voor de zekerheid ook de achtste finales, kwartfinales, halve finales en de finale. Je weet maar nooit toch? Maar dit keer ben ik helemaal kwijt hoelang zo’n WK duurt en vanaf welk moment er minder wedstrijden per week worden gespeeld. En wanneer de avonden en weekenddagen dus weer gewoon normaal zijn.

Lees ook: Simone en Willem Bol raakten dakloos: Er waren alleen nog maar schulden

3. Néé, géén nabeschouwing!

Er zijn grenzen. Ook voor mij. Die grens begint bij mij zodra de scheidsrechter heeft afgefloten. De wedstrijd is voorbij, er kan iets anders worden gedaan of gekeken. Dácht ik. Want opeens hoor ik allemaal mannen op de achtergrond discussiëren. Dit kan maar één ding betekenen: voetbalpraat. Zucht. Waar is tv nummer twee?

4. Wat een aanstellers…

Als voetballiefhebber heb ik natuurlijk wel een paar wedstrijdjes meegepikt van onze Oranje Leeuwinnen. En dan valt het dit keer extra op: wat zijn die mannen toch een ontzettende aanstellers. Moord en brand wordt er geschreeuwd als ze op de grond liggen. Dóe gewoon normaal man.

Lees ook: Monique over de breuk met André Hazes: We waren echt uit elkaar

5. Speelt er nog een knappe speler mee?

Zo nu en dan vind ik het leuk om een wedstrijd mee te kijken. Voor vrouwen die helemaal niet van voetbal houden, gaat deze vlieger helaas iets minder op. Maar gelukkig zijn er soms nog wat knappe spelers die ook voor deze dames de negentig minuten iets sneller doen gaan. En dit geldt ook voor vrouwen die wél van voetbal houden trouwens;)

6. Als dit is afgelopen, kan ik wekenlang beslissen wat we kijken op tv

Natuurlijk kan ik op een andere kamer tv gaan kijken. Maar dat vind ik ongezellig. Dus over het algemeen slik ik en accepteer ik dat het deze weken voetbal voor en voetbal na is. Als ik het even gehad heb, denk ik: het is niet meer dan terecht dat ik straks continu mag bepalen wat er wordt gekeken? Dat geeft rust….

Lees ook: 7 onmisbare tips voor kleine woonruimtes

7. O nee, als het straks is afgelopen, begint de Tour de France

De Avondetappe, weekendmiddagen vol wielrenwedstrijden die het beeldscherm vullen….hmm zo slecht is dat WK voetbal misschien nog niet…

Meer leuke lijstjes? Neem dan eens een kijkje op deze pagina van VROUW.nl!