Nieuws/Binnenland
2214663
Binnenland

Politie: nachtje cel is niet stoer

ROTTERDAM - Het rechercheteam van Rotterdam-Zuid heeft een ’nepverdachte’ aangehouden om te laten zien dat verdacht zijn van een misdrijf niet stoer is. Hiermee hoopt de recherche van het team Rotterdam-Zuid ook meer volgers op onder meer Twitter en Instagram te krijgen. Een vrijwilliger die zich had aangemeld werd door een arrestatieteam opgepakt, gefouilleerd, verhoord en een nacht in de cel gezet.

Beelden van de actie waren live te zien op sociale media. Het rechercheteam heeft veel volgers op sociale media (ruim 10.000 op Twitter). „Hiermee hebben wij niet alleen laten zien wat het recherchewerk inhoudt, tegelijkertijd hopen we dat nog meer mensen ons gaan volgen en dat zij ons weten te vinden wanneer zij verdachte situaties zien. Tenslotte moeten wij het ook van het publiek hebben”, aldus recherchechef Marco van Pelt.

De politie heeft in Rotterdam-Zuid veel last van straatrovers. Sommige jongeren vinden het ’romantisch’ om een nachtje in de cel door te brengen, hoort de politie wel eens. „Jongeren denken soms dat het stoer is om vast te zitten. Dat beeld willen wij bijstellen en daar zijn sociale media een uitstekend kanaal voor”, aldus de Rotterdamse politiechef Frank Paauw.