Nieuws/Binnenland
2215012
Binnenland

Nederlanders gewond na vechtpartijen bij Duitsland - Zweden

NORDHORN - Bij volgens de politie een drietal verschillende vechtpartijen zijn zaterdagavond drie Nederlanders gewond geraakt in Nordhorn, een Duitse stad ter hoogte van Oldenzaal. De gevechten braken uit tijdens het kijken van de voetbalwedstrijd Duitsland tegen Zweden, wat er op grote schermen te zien was.

Bij twee van de vechtpartijen was een beveiligingsmedewerker betrokken, zo meldt de Duitse politie. In beide gevallen liepen de Nederlanders verwondingen op. Het gaat hierbij om inwoners van De Lutte, een grensdorp in Overijssel. De eerste gewonde (23 jaar) liep vermoedelijk een gebroken neus op en bij de ander (26) brak een stuk van zijn voortand af.

Kaakbreuk

De derde vechtpartij brak uit tussen meerdere personen. Een 25-jarige man uit het Overijsselse Denekamp kreeg hierbij een klap in het gezicht en liep een kaakbreuk op. Hij is in het ziekenhuis behandeld voor zijn verwondingen.

De politie onderzoekt de directe aanleiding van de matpartijen nog en roept getuigen op zich te melden. Volgens sommigen zouden de Nederlanders zich onder invloed van drank hebben misdragen, anderen spreken juist over beveiligers met ’losse handjes’.