Nieuws/Binnenland
2215862
Binnenland

Ouders stellen koepel VMBO aansprakelijk

MAASTRICHT - Ouders van leerlingen van de eindexamenklassen van het VMBO Maastricht stellen de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs LVO aansprakelijk voor het debacle rond het ongeldig verklaren van 354 eindexamens. Advocatenkantoor Van Dijk cs uit Maastricht vertegenwoordigt 130 ouders, aldus advocaat Wouter Geertsen.

Maandag is een brief de deur uit gegaan aan LVO en VMBO Maastricht, waarin zij worden gesommeerd te zorgen voor een deugdelijke oplossing voor het eind van de zomervakantie.

Ook worden LVO en VMBO Maastricht aansprakelijk gesteld voor de gemaakte kosten van vakanties die moeten worden geannuleerd, bijbaantjes die moeten worden afgezegd, vertragingsschade en de kosten voor de aanschaf van spullen voor een vervolgstudie.

De school krijgt zeven dagen de tijd om te reageren, aldus Geertsen. Als dat niet gebeurt, overweegt het kantoor LVO en VMBO Maastricht in een kort geding voor de rechter te slepen.

Gesprek

De ouders die bij Van Dijk cs zich gemeld hebben krijgen maandag een brief waarin de juridische mogelijkheden worden uitgelegd.

Geertsen zei dat hij zondag nog contact heeft gehad met het ministerie van Onderwijs. Dit nadat hij gevraagd had om een onderhoud met de minister. Geertsen noemde het gesprek met de directeur wetgeving en juridische zaken van het ministerie ,,vruchtbaar''.