Nieuws/Binnenland
2216566
Binnenland

Enorm geldbedrag ontdekt na woningoverval

DEURNE - In een onderzoek naar een woningoverval vorige maand in Deurne heeft de politie enkele honderdduizenden euro’s ontdekt. De bankbiljetten lagen in een kluis die de woningovervallers over het hoofd hadden gezien.

De politie heeft maandagochtend een 49-jarige verdachte aangehouden. Hij is een familielid van het oudere echtpaar dat slachtoffer was van de woningoverval.

Het echtpaar werd op 11 mei overvallen. De man en de vrouw werden vastgebonden. De daders gingen er met een kluis vandoor, maar de hoofdprijs zat in een andere kluis. Voor de politie veranderde het onderzoek naar de overval daardoor in een witwasonderzoek.

De aangehouden man uit Heerlen had de enorme hoeveelheid contant geld in het huis van het echtpaar ondergebracht. Volgens de politie passen de honderdduizenden euro’s niet in het officiële inkomensplaatje van de man.

Whisky

Bij hem thuis werden nog eens tienduizenden euro’s gevonden. Nader onderzoek in de woning in Deurne leverde ook een collectie whisky op, volgens de politie met een waarde die de man zich niet zou kunnen veroorloven. De twintig dozen zijn in beslag genomen.