Nieuws/Opmerkelijk
2216755
Opmerkelijk

’In sportschool wordt gezicht rood, maar strepen blijven wit....’

Pijnlijke fout met schmink: ’Heb zaterdag fotoshoot...’

Dit ziet er nog goed uit... Maar bekijk het resultaat hieronder.

Dit ziet er nog goed uit... Maar bekijk het resultaat hieronder.

KORTRIJK - De Belgische Brent Geenen (19) toog afgelopen zaterdag naar Antwerpen om de wedstrijd België-Tunesië te volgen. Dat klonk als een goed idee, maar minder slim was zijn omgang met schmink.

Dit ziet er nog goed uit... Maar bekijk het resultaat hieronder.

Dit ziet er nog goed uit... Maar bekijk het resultaat hieronder.

Zoals vele anderen schminkte Brent de Belgische vlag op zijn gezicht. Na een uitgelaten middag in de zon en een schitterende prestatie van de Rode Duivels bleek, bij het afwassen van de schmink, dat hij de gevolgen ervan had onderschat.

Door de felle zon verbrandde het gezicht van Brent, met onderstaand aanzicht tot gevolg. Pijnlijk, gezien zijn plannen voor dit weekend. „Zaterdag moet ik werken aan de kassa in een supermarkt, en ook heb ik een fotoshoot gepland. Met de hele familie...”, vertelt Brent Geenen telefonisch. „Nu smeer ik iedere dag zalfjes, in de hoop dat het weggaat.”

Ai....

Ai....

Ook tijdens de eerste wedstrijd tegen Panama had Brent de strepen. „Maar toen was het niet zo zonnig. Dus niets aan de hand. Maar toen ik zaterdagavond thuiskwam, en uit de douche stapte, zag ik het. Later werd het nog roder. En nu, twee dagen later, is het nog steeds zichtbaar.”

Ongemakkelijk in sportschool

Vooral in de sportschool trekt Brent veel bekijks. „Als ik me inspan, wordt mijn gezicht rood, maar de lijnen blijven wit. Zelfs op lange afstand is het goed zichtbaar. Veel mensen kijken me raar aan”, lacht Brent. Schaamt hij zich niet? „Het is best schaamtelijk, maar het houdt me niet tegen naar buiten te gaan.”

Zelf is Brent overigens eerstejaars student journalistiek. In plaats van zelf ooit voor kranten te schrijven, staat hij nu met zijn gezicht in alle Vlaamse kranten. „Mijn zus heeft het op Instagram gezet en later naar de media gestuurd. Ze vond dat heel België het moest zien. Typisch haar”, zegt Brent, die niet boos is. „Het is wel grappig toch?”