Nieuws/Binnenland
2217816
Binnenland

Kopstuk Mocro-maffia mogelijk in Mexico

Ridouan Taghi

Ridouan Taghi

AMSTERDAM - De Nationale Politie heeft tientallen tips binnengekregen over de twee meest gezochte criminelen van het land, de ‘Mocro-maffia’ kopstukken Ridouan Taghi en zijn rechterhand Saïd Razzouki. Mexico is genoemd als mogelijke schuilplek.

Ridouan Taghi

Ridouan Taghi

De tips kwamen binnen na aandacht voor de klopjacht op de van liquidaties verdachte twee mannen uit Utrecht bij Opsporing Verzocht. Ook plaatste de politie foto’s van de twee op de website politie.nl. Volgens de tipgevers zou een van de twee of mogelijk beide zich regelmatig laten zien in Mexico. De Telegraaf meldde eerder al dat dit mogelijk een van de landen is waar Taghi zich bevindt.

De opsporing van de twee heeft de allerhoogste prioriteit van politie en justitie. Inmiddels beginnen de eigen mensen van de twee zich tegen te keren, omdat ze er niet voor zouden schromen volgens justitie deze uit de weg te ruimen als ze een gevaar vormen.

Een van hen werd kroongetuige, Nabil B. Zijn broer werd een week nadat justitie bekendmaakte dat het beschikt over een kroongetuige, geliquideerd in Amsterdam. Familieleden worden beschermd.