Nieuws/Binnenland
2218210
Binnenland

Vrijwillige werkvakantie voor agenten

Middelharnis - Om de zomerdrukte op Goeree-Overflakkee aan te kunnen, komen er vrijwillige agenten twee maanden met hun gezin in vakantiehuisjes logeren.

Elk jaar worden de dorpen op Goeree-Overflakkee overspoeld met toeristen. „Zo veel dat het aantal inwoners tijdelijk verdubbelt. Het aantal agenten in deze periode verdubbelen lukt niet’’, stelt de politie.

Door de grote hoeveelheid vakantiegangers neemt het aantal incidenten toe. „Vooral verkeer, overlast en hulpverlening vragen extra inzet’’, laat de politie weten, terwijl de reguliere meldingen gewoon doorgaan.

Samenwerking

Daarom is de lokale politie een samenwerking aangegaan met Zeeuwse collega’s die op Schouwen-Duiveland voor hetzelfde probleem staan. De politie van Goeree werkt met agenten van het basisteam Oosterscheldebekken in juli en augustus samen. Ze rijden met een extra politieauto langs de plekken die meer aandacht nodig hebben op Schouwen-Duiveland en op Goeree-Overflakkee.

Daarnaast gaan zes vrijwillige politieagenten in de zomermaanden extra diensten draaien op Goeree-Overflakkee, op kosten van de gemeente. Ze verblijven op een van de twee recreatieparken die vakantiewoningen beschikbaar stellen. De tijdelijke extra dienders mogen ook hun gezin meenemen voor die periode. Hiermee wil de politie niet alle mankracht opsouperen aan overlastgevende vakantievierders, maar het contact met de bewoners en de afhandeling van alle meldingen waarborgen.