Nieuws/Buitenland
2222726
Buitenland

Dubbelganger van Trump bouwt feestje in hotelkamer

Popster neemt Russiagate op de hak

Een screenshot uit de videoclip van EMIN.

Een screenshot uit de videoclip van EMIN.

AMSTERDAM - De Russische popster EMIN heeft een nieuwe videoclip uitgebracht met een pikant onderwerp: Russiagate, ofwel de vermeende bemoeienis van het Kremlin met de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016.

Een screenshot uit de videoclip van EMIN.

Een screenshot uit de videoclip van EMIN.

Dat uitgerekend EMIN dit als onderwerp van een clip kiest, is opmerkelijk. De popster stond aan de basis van de veelbesproken meeting in Trump Tower in de zomer van 2016 tussen Donald Trump Jr. en een Russische advocate die banden met het Kremlin heeft en die gevoelige documenten over Hillary Clinton zou kunnen leveren.

In het clipje zijn dubbelgangers te zien van Donald Trump, zijn dochter Ivanka, Hillary Clinton, pornoster Stormy Daniels en zelfs Kim Jong-un. Zo vermaken EMIN en Trump zich in een hotelkamer met enkele schaarsgeklede meisjes van plezier en betaalt de popster Stormy af tijdens een ontmoeting in een lift. Kim Jong-un wordt helemaal op het eind van de clip opgevoerd, met een grote bak popcorn in zijn handen terwijl hij lachend het hele Russiagate-verhaal aanschouwt.