Nieuws/Buitenland
2222784
Buitenland

Passagier die zo stonk dat vliegtuig noodlanding moest maken overleden aan infectieziekte

Andrey Suchilin

Andrey Suchilin

Vorige maand moest een Boeing van Transavia Airlines een noodlanding maken omdat passagiers ziek werden door de stank van een van de reizigers. Nu is de reden bekend en die heeft absoluut niets te maken met gebrekkige hygiëne. De man, de Russische componist en gitarist Andrey Suchilin, leed aan een zeldzame infectieziekte en is inmiddels overleden.

Andrey Suchilin

Andrey Suchilin

Eind mei maakte de piloot van een Boeing 737 van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia Airlines een noodlanding in Faro. Het toestel was op weg van Amsterdam naar Gran Canaria. Maar verschillende mensen werden onderweg misselijk en moesten zelfs braken. De oorzaak: de niet te harden geur van een van de passagiers.

Stewards en stewardessen deden wat ze konden. Ze spoten met luchtverfrisser in het vliegtuig en vroegen de man plaats te nemen in de toiletten. Dat was slechts een tijdelijke oplossing. Maar de geur was zo sterk dat de piloot uiteindelijk besloot om het vliegtuig aan de grond te zetten en daarna verder te vliegen zonder de man.

Overleden in ziekenhuis

Kort na de landing in Portugal werd de man opgenomen in het ziekenhuis waar hij in quarantaine verbleef op de intensive care. Intussen is hij, ondanks verschillende operaties, overleden. Dat melden diverse Spaanse media.

Suchilin leed aan een zeldzame infectieziekte die de sterke geur veroorzaakte. Hij was er al langer voor in behandeling maar geen enkel medicijn hielp.