Nieuws/Binnenland
2223439
Binnenland

Vluchtauto Telegraaf-aanslag gevonden

AMSTERDAM - Op de Noordkaperweg bij een oprit naar de A10 in Amsterdam is een uitgebrande zwarte Audi gevonden. Het is de auto waarmee de daders van de aanslag op De Telegraaf zijn gevlucht. Het kenteken op de uitgebrande Audi komt overeen met het kenteken van de auto die wegreed van de plek van de aanslag, meldt de politie.

De auto is naar een opslagplaats gebracht voor verder onderzoek. Naar aanleiding van een getuigenoproep heeft de politie verschillende tips binnengekregen die allemaal worden nagetrokken.

Omwonenden van de vindplaats meldden rond 04.00 uur een harde knal. Al snel bleek dat er een Audi in brand stond op een parkeerplaats nabij de oprit ’Volendam - Hengelo’ van de A10.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat beide auto’s - de vluchtauto en het busje waarmee de gevel van het pand van de Telegraaf is geramd - voorafgaand aan de aanslag gezamenlijk in de richting van Haarlemmerweg over de Burgemeester de Vlugtlaan reden. Zij sloegen daarna linksaf de Seineweg op en kwamen uit op de Basisweg.

De Audi RS 5 en de witte Volkswagen Caddy zijn alle twee gestolen en ze reden met valse kentekenplaten.