Nieuws/Binnenland
2225125
Binnenland

Nagelbijten voor vmbo’ers

Den Haag - Het is nagelbijten geblazen voor de meer dan 350 leerlingen van het VMBO Maastricht dat blunderde met hun eindexamens. Minister Slob (Onderwijs) geeft er woensdagmiddag rond half drie meer duidelijkheid over, is de verwachting.

De eindexamens van 354 Maastrichtse vmbo’ers werden ongeldig verklaard. Ze hadden aanvankelijk te horen gekregen dat ze waren geslaagd, maar daar ging plotsklaps een streep doorheen omdat er allerlei tekortkomingen bij de schoolexamens werden geconstateerd.

Puinhoop

Naar verwachting maakt minister Slob vanmiddag meer bekend over hoe groot de puinhoop op de Limburgse school eigenlijk is. Het is echter nog allerminst zeker of de individuele leerlingen vandaag al uitsluitsel krijgen of hun einddiploma toch nog in zicht is, of dat ze een jaar over zullen moeten doen.

De CU-bewindsman zei maandag dat het niet uitgesloten is dat het cijfer dat leerlingen haalden voor het centraal eindexamen toch blijft staan. Mogelijk komt daar nu meer opheldering over.

Onderwijsadvocaat Wilco Brussee verwacht dat de groep wordt opgesplitst: ,,Leerlingen die toch geslaagd zijn; leerlingen die nog kunnen slagen voor 1 september en leerlingen die een heel jaar moeten overdoen.”