Nieuws/Binnenland
2225228
Binnenland

Penningmeester beschuldigd van aanranding

#metoo bij Leidse studentenvereniging Quintus

Gebouw Quintus

Gebouw Quintus

Leiden - De Leidse studentenvereniging Quintus is opgeschrikt door een ‘metoo-affaire’. Een bestuurslid van de vereniging is op non-actief gesteld wegens beschuldigingen van aanranding.

Gebouw Quintus

Gebouw Quintus

Dat bevestigt de vicevoorzitter van de Leidse vereniging. Het zou gaan om de penningmeester van de vereniging.

Aanleiding is een brief aan het bestuur van een lid van de studentenvereniging, staat in een persbericht van vicevoorzitter Marjenne Verkleij. Daarin omschrijft het lid hoe zij door de penningmeester in een verlaten gang werd betast.

,,Ruim een jaar geleden was ik op een borrel waar de penningmeester ook was. We waren aan het kletsen maar toen waren we zonder dat ik het doorhad ergens heen gelopen, daar deed hij de deur achter me dicht, terwijl ik niet echt doorhad waar we waren. Hij begon mij te regelen, wat ik niet wou, maar ik kon er niet zo veel tegen doen, want hij duwde me de hele tijd daar tegen de muur zodat ik niet weg kon’’, schrijft ze.

De penningmeester zat daar aan haar billen en probeerde onder haar rokje te komen, staat in de brief. Uiteindelijk heeft ze weten te vluchten.

Ook twee andere vrouwen zouden zich bij het bestuur van Quintus hebben gemeld, maar die hebben na een gesprek met het bestuur en de penningmeester verder geen werk gemaakt van de incidenten.

Het bestuur van de Leidse vereniging, met 1400 leden een van de grootste van de studentenstad, heeft een onafhankelijk onderzoek aangekondigd naar de incidenten en het optreden van het bestuur in de kwestie. In afwachting van dat onderzoek is de penningmeester op eigen verzoek op non-actief gesteld.