Nieuws/Binnenland
2226323
Binnenland

Kamer gaat integriteitsregels onder de loep nemen

Den Haag - Het bestuur van de Tweede Kamer wil dat de parlementaire werkgroep die gaat over integriteit de bestaande integriteitsregels onder de loep neemt.

Dat laat een woordvoerder van het zogenaamde presidium woensdag weten nadat het Kamerbestuur bijeen is gekomen.

Daar stond onder andere het onlangs verschenen rapport van de Europese integriteitswaakhond Greco op de agenda, waarin ook wordt verwezen naar de geschonken flat die D66-leider Pechtold verzuimde in het geschenkenregister te zetten.

Het gaat om de werkgroep ’Integriteit leden Tweede Kamer’ die zich wat betreft het presidium moet buigten over de integriteitsbepalingen „ in het licht van de aanbevelingen van de Greco en de implementatie van nieuwe regelgeving ten aanzien van personen die een publiek ambt vervullen”, aldus de woordvoerder.

Wanneer de werkgroep bijeen komt en wanneer dat tot conclusies moet leiden, is nog niet duidelijk.

Dinsdag riep Pechtold zelf het Kamerbestuur nog op om met duidelijke regels te komen. De huidige afspraken noemde hij ’multi-interpretabel’, waardoor de D66’er nog altijd vindt dat de ’privé-kwestie’ rond het geschonken Scheveningse appartement door een bevriende ex-diplomaat, niet in het geschenkenregister thuishoort.

Op die specifieke casus gaat het presidium echter niet in.