Nieuws/Binnenland
2226478
Binnenland

„Dus niet de boeken komen inleveren”

Voor 2 juli traject vmbo-leerlingen bekend

Amsterdam - De 354 vmbo-leerlingen uit Maastricht krijgen van de school uiterlijk 2 juli te weten welke schoolexamens ze over moeten doen. Dat laat bestuursvoorzitter André Postema weten van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs.

Woensdagmiddag kregen de leerlingen te horen dat de in zijn geheel afgekeurde examens voor de helft geldig blijven; het centraal schriftelijk examen blijft staan, maar de schoolexamens moeten wel opnieuw. „Geweldig nieuws, want nu kunnen we ons richten op de individuele plannen van aanpak voor het schoolexamen”, zegt Postema.

Graag had de school de leerlingen vandaag al laten weten of iemand geslaagd is of nog werk moet inhalen. Postema in een brief aan de leerlingen: „Een externe examencommissie gaat de uitkomsten naar het onderzoek van de schoolexamens beoordelen. Zij doen naar verwachting vrijdag een bindende uitspraak. Daarna kunnen wij als school voor elke individuele leerling een plan van aanpak maken. Wij zullen uiterlijk maandag 2 juli aan jou laten weten wat dit voor jou betekent. Het spijt ons heel erg dat we jullie op dit moment niet meer kunnen vertellen dan dit.”

Tenslotte wijst de bestuursvoorzitter er op dat de leerlingen dus niet de boeken moeten gaan inleveren. „Het inleveren van de boeken stond gepland voor vrijdag 29 juni. Dit komt te vervallen.”

Onderwijsrechtadvocaat Wilco Brussee is blij dat minister Slob de hardheidsclausule in de wet heeft toegepast. „Fijn dat hij de ruimte heeft genomen die de wet hem biedt. Ook al is het uitzonderlijk.”