Nieuws/Binnenland
2227209
Binnenland
Aanslag op De Telegraaf

Vluchtwagen komt uit Woerden

AMSTERDAM - De Audi RS5 die als vluchtwagen bij de aanslag op het pand van De Telegraaf is gebruikt, blijkt in Woerden te zijn gestolen. Dat is ook de woonplaats van de verdachte van de aanslag op het gebouw van Panorama/Nieuwe Revu.

Dat heeft de politie Amsterdam bevestigd aan De Telegraaf. De vluchtauto werd woensdagochtend uitgebrand gevonden op een parkeerplaats aan de A10 in Amsterdam.

In de nacht van 4 op 5 maart is de betreffende wagen van Audi gestolen bij een autobedrijf in Woerden, dat bevestigt de politie. De auto stond geparkeerd aan de Edisonweg en de eigenaar loofde destijds een beloning uit van 1000 euro om zijn auto weer terug te krijgen.

Over verdachte uit Woerden

De opgepakte verdachte van de aanslag op het gebouw van de Panorama/Nieuwe Revu, Richard Z., komt eveneens uit Woerden. Z. is leider van de motorbende Caloh Wagoh Main Triad. Leden van de club zijn verdachte van de liquidatie van Jaïr Wessels in Breukelen: een crimineel uit de Mocro-maffia. De club bestaat onder meer uit oud-streetgang-leden.

Heeft u tips of weet u meer? Mail dan alstublieft naar m.van.wely@telegraaf.nl.

Aanslag op De TelegraafLees meer over dit thema en vind alle verhalen in een overzichtMeer lezen hierover