Nieuws/Binnenland
222777
Binnenland

Vredesonderhandelaar: ’Ontvoering Bolt stupiditeit’

Derk Bolt

Derk Bolt

CUCUTA - Het marxistische rebellenleger ELN brandt zich lelijk de vingers met de ontvoering van de Nederlanders Derk Bolt en Eugenio Follender. Volgens de Colombiaanse delegatieleider, die namens de regering vredesonderhandelingen voert met het ELN, is de kidnapping een „stupiditeit.”

Derk Bolt

Derk Bolt

Dat stelt Juan Camilo Restrepo woensdag op zijn Twitter-account. „Afgezien van een criminele daad is het ook een stupiditeit”, schrijft de toponderhandelaar voor vrede in Colombia. In de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito praten de Colombiaanse regering en het Nationaal Bevrijdingsleger ELN hoe ze een decennialange oorlog kunnen beëindigen.

ZIE OOK: Leger maakt weg vrij voor vrijlating Bolt

Extra obstakel

De kidnap ligt als een extra obstakel op tafel. „Deze afkeuringswaardige ontvoering bemoeilijkt zoals elke kidnapping de onderhandelingen met de ELN”, meent de delegatieleider.

ZIE OOK: ’Bolt en Follender snel vrij’

De harde woorden van de regeringsfunctionaris zijn zeer opvallend. De Nederlandse regering doet er via stille diplomatie in het gebied juist alles aan om de verslaggevers vrij te krijgen door tegelijkertijd niet op de tenen van de rebellen te gaan staan. Restrepo daarentegen, neemt geen enkel blad voor de mond.