Nieuws/Binnenland
2228427
Binnenland

Politiebusje schept verdachte bij achtervolging Amsterdam

AMSTERDAM - Een politiebusje heeft woensdagavond een verdachte geschept tijdens in achtervolging in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West. De jongeman zakte schreeuwend van de pijn in elkaar na de aanrijding. Hij is met beenletsel afgevoerd.

De verdachte werd betrapt in de Andries Vierlinghstraat toen hij een bromfiets aan het demonteren was in de bosjes. Vermoedelijk gaat het om een gestolen brommer. Vervolgens ging de jongeman er rennend vandoor.

Tegen het hek

Ter hoogte van het complex Little Manhattan aan de Cornelis Lelylaan werd de verdachte achterhaald door de agenten. Hij werd geschept toen hij voor de bus terechtkwam. De jongeman kwam tegen het hek terecht. Meerdere bewoners van het complex zagen de aanrijding gebeuren.

„Ik hoorde een sirene, en toen zag ik een politieauto rijden”, vertelt een bewoner tegen AT5. „We zagen een jongen vanuit de richting van het busstation bij Lelylaan onze kant op rennen. Voor het hek stond hij stil om een andere kant op te gaan rennen. Toen knalde een politiebusje tegen hem en het hek aan.”

’Keiharde klap’

„Het was echt een keiharde klap. Het is moeilijk in te schatten, maar als ik het moet gokken dan zal hij zeker 30 à 40 kilometer per uur hebben gereden”, aldus een getuige over het busje.

De politie laat aan AT5 weten de aanrijding te onderzoeken. Het is nog niet duidelijk hoe oud de verdachte is.