Nieuws/Binnenland
2228541
Binnenland

Werkstraf voor fataal ongeluk Streefkerk

Dordrecht - Voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Streefkerk is een 31-jarige inwoner van Groot-Ammers woensdag veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur. Klaas den B. reed anderhalf jaar geleden bij invallende duisternis over de Middenpolderweg. Uit onderzoek blijkt dat hij 87 km/u reed waar 60 is toegestaan.

Den B. heeft verklaard tegen de belijning aan de zijde van de berm te hebben gereden, en daar was volgens de rechtbank geen noodzaak toe. „De verdachte wist dat er geen straatverlichting en voetpad zijn, maar dat er vaker voetgangers lopen. Daar had hij extra bedacht op moeten zijn”, aldus de rechtbank Dordrecht.

’Dertig centimeter voor de koplamp’

De automobilist knalde op de 59-jarige Janna Roos die een krant bij haar buren wilde brengen. „Dan staat ze daar opeens. Dertig centimeter voor de koplamp”, vertelde de geëmotioneerde agrariër twee weken geleden tijdens de zitting. De moeder van elf kinderen belandde door de klap in een sloot waar zij door een omwonende werd uitgehaald.

De Streefkerkse vrouw overleed ter plekke aan haar verwondingen. Volgens de rechtbank is Den B. volledig verantwoordelijk voor het dodelijke verkeersongeluk. Ook kreeg hij een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor een jaar.

Ontzegging rijbevoegdheid

Het OM had naast de maximale werkstraf ook ontzegging van de rijbevoegdheid voor een jaar geëist. De rechtbank legde dit gedeelte van de straf voorwaardelijk op, omdat de man zijn rijbewijs nodig heeft voor zijn werk.