Nieuws/Binnenland
2232841
Binnenland

Drie gewonden waarvan één ernstig

Dode door aanvaring tussen twee boten in Scheveningen

SCHEVENINGEN - Een aanvaring tussen twee boten in de Eerste Haven van Scheveningen heeft donderdagavond één opvarende het leven gekost. Drie mensen werden gewond naar het ziekenhuis gebracht. Eén van hen is er slecht aan toe.

Een stalen motorboot met drie mensen aan boord kwam door nog onbekende oorzaak in aanvaring met een snelle rubberboot (een RIB), met acht opvarenden. Iets voor 18.30 uur ging het mis.

Meteen werd een grootscheepse zoektocht op touw gezet omdat niet duidelijk was of iedereen uit het water was gehaald. Zeven mensen werden ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken.

’Meerdere mensen overboord’

Hulpdiensten hadden een grote zoekactie op touw gezet. Vijf mensen waren tijdelijk vermist. De woordvoerder van de veiligheidsregio kan nog niets zeggen over de toedracht van de aanvaring.

Duikers ingezet

Duikers van de brandweer hebben gezocht in het water van de Eerste Haven. Ook twee boten van de KNRM werden ingezet bij de zoektocht.

Zeer veel hulpdiensten kwamen ter plekke. Ook twee helikopters kwamen ter plaatse. De reddingswerkers reden met speciale trucks (kusthulpverleningsvoertuigen) over de havenhoofden.

Festiviteiten afgelast

De afgelopen week eindigde de Volvo Ocean Race voor de kust van Scheveningen. Vanwege de aanvaring zijn donderdagavond alle festiviteiten rond de Volvo Ocean Race afgelast. Dat besloot de organisatie na overleg met de gemeente. Op het evenement zijn duizenden mensen afgekomen. Het festivalterrein werd ontruimd. Alle bezoekers verlieten rustig het terrein.

Burgemeester Pauline Krikke verliet de gemeenteraadsvergadering in het stadhuis van Den Haag en kwam in Scheveningen poolshoogte nemen.

Dranghekken

Het ongeluk trok veel bekijks. Er werden dranghekken neergezet om mensen op afstand te houden.