Nieuws/Binnenland
223292
Binnenland

Vitens: lek in leiding heeft niets met weer te maken

Huishoudens Nijmegen en Beuningen zonder water

NIJMEGEN - UPDATE 18.14 uur - Op wat de warmste dag van het jaar tot nu toe lijkt te zijn, zit een aantal huishoudens in Nijmeegse wijk Voorstenkamp al bijna een dag zonder water. Om kwart over zeven woensdagavond ontstond een breuk in de waterleiding en dat was donderdagmiddag nog steeds niet opgelost.

„We gaan maar buiten de deur eten. Want in huis is het zonder water niet meer uit te houden. We kunnen de wc sinds gisteravond niet eens doortrekken. We moeten steeds een emmertje water halen bij een centraal tappunt. Hopelijk slaagt Vitens erin om z’n belofte na te komen zodat we vanavond wanneer we thuiskomen weer gewoon water hebben. De storing duurt nu al zo’n 24 uur. En dat is geen pretje om op de warmste dag van het jaar geen water te hebben”, zegt Wendy Vergeer.

Samen met buurvrouw Stacey Peters toog ze vandaag een paar keer naar het door Vitens aangelegde watertappunt, waar bewoners van de Voorstenkamp emmers en flessen met water kunnen vullen, zolang de storing duurt. Eerder had Vitens ook al flessen water uitgedeeld in de buurt.

Leidingbreuk

Aanvankelijk werden woensdagavond duizenden mensen in Nijmegen en het naburige Beuningen getroffen door de leidingbreuk. Het water stroomde over de straten. „En het stond tot aan de stoeprand. De brandweer was er snel bij. ,,In de loop van de nacht zijn weer honderden woningen aangesloten op het leidingnet. Maar de storing is nog steeds niet helemaal verholpen. Want ons flatgebouw ’Stroeten’ zit nog zonder water. En zo zijn er nog een paar locaties in de buurt, waar geen water uit de kraan komt”, weet Vergeer.

Medewerkers van Vitens zijn sinds woensdagavond 19.00 uur aan het werk om de leiding te repareren. „En” aldus woordvoerster Judith Zuijderhoudt, „ze gaan door tot de klus geklaard is. Maar het betreft een complexe breuk, die zich onder het asfalt van de weg bevindt.”