Nieuws/Buitenland
2233260
Buitenland

Schutter opgepakt, motief nog onbekend

Zeker vijf doden door schietpartij op redactie Amerikaanse krant

ANNAPOLIS - Door een schietpartij op de redactie van een krant in Annapolis, in de Amerikaanse staat Maryland, zijn donderdag zeker vijf mensen mensen om het leven gekomen. Na de schietpartij is ook een explosief gevonden, meldt de plaatselijke politie.

De politie heeft de man die het vuur zou hebben geopend in het gebouw van Capital Gazette gepakt en gaat ervan uit dat hij alleen heeft gehandeld. Ook maakten de autoriteiten bekend dat er zeker drie gewonden zijn.

Het motief van de schutter, vermoedelijk een blanke man van in de twintig, is vooralsnog onduidelijk. Hij wordt ondervraagd door de politie.

’Niets is angstiger’

Een journalist van de krant, Phil Davis, vertelt op Twitter hoe de schutter schoot op de redactie en hoe hij moest schuilen. „Er is niets angstiger in de wereld dan onder je bureau te moeten schuilen terwijl je hoort hoe meerdere mensen worden neergeschoten terwijl je de schutter hoort herladen.”

Trump op de hoogte gebracht

Volgens een woordvoerder van het Witte Huis is president Donald Trump op de hoogte gebracht van de situatie. „We houden alle getroffenen in onze gedachten en gebeden.”

De gouverneur van Maryland Larry Hogan zei ,,helemaal kapot te zijn” na het horen van de tragedie bij de krant, een van de oudste in de VS en eigendom van The Baltimore Sun.

Omgeving afgesloten

De hulpdiensten zijn massaal ter plekke gekomen. Ze hebben de omgeving afgesloten. Het pand is ontruimd en wordt nog doorzocht.

Volgens CBS News is de explosievenopruimingsdienst opgetrommeld om een aangetroffen pakketje te inspecteren.