Nieuws/Binnenland
2234958
Binnenland

Max-camping verrijst voor Verstappen-fans

SPIELBERG - Vlak naast de Red Bull-Ring in het Oostenrijkse Spielberg is een compleet Nederlands dorp verrezen voor 4500 Max Verstappen-fans. Vanochtend hadden zich in de zogeheten ’Max Village’ al zo’n 2400 kampeerders verzameld.

De rest arriveert in de loop van vandaag. Het door de Groningse firma Sportstadion opgebouwde dorp, is voor 90 procent gevuld met mannen.

Honderden bezoekers zijn met eigen camper of caravan gekomen, anderen maken gebruik van gereed staande, van slaapplaatsen voorziene wooncontainers of tenten. Formule 1-liefhebbers hoeven vanaf de camping maar een kleine tien minuten te lopen om op de voor hen gereserveerde Nederlandse tribune te komen. Die biedt tijdens de komende Grand Prix van Oostenrijk plaats aan 13.000 landgenoten.

Volgens de organisatie stonden de eerste Max-fans dinsdag op de stoep van het pop-up Oranjedorp. „We hebben hen verteld dat ze toch echt eerst even een dagje elders moesten logeren, we waren simpelweg nog niet klaar met de voorbereidingen aldus woordvoerster Marloes Schuitemaker.