Nieuws/Binnenland
2235929
Binnenland

’Dj Headhunterz verlinkte fiscalist van de sterren’

Amsterdam - Het was dj Headhunterz die fiscaal adviseur Frank B., verdacht van hulp bij belastingfraude, verlinkt zou hebben aan de Belastingdienst. Dat bleek vrijdagmiddag tijdens het kort geding dat de internationaal bekende dj Willem Rebergen (Headhunterz) aanspant tegen B. en diens voormalige werkgever Greenberg Traurig.

Volgens de advocaat van B. stapte de dj afgelopen december naar de FIOD om een boekje open te doen over haar cliënt. Enkele maanden later werd B. gearresteerd en zijn kantoor doorzocht. Inmiddels loopt er een strafrechtelijk onderzoek.

De advocaat van Headhunterz ontkent het verlinken van B. als hij hierover vragen krijgt van de rechter. Hij gaf wel aan dat zijn cliënt in 2014 al naar de Belastingdienst is gestapt. “Omdat het opzetten van deze constructie via Cyprus mogelijk tot boetes van de Belastingdienst kon leiden, besloten we daar open kaart te spelen. Alleen het hebben van zo’n constructie is namelijk al strafbaar”, aldus advocaat Oktay Düzgün.

Headhunterz is overigens niet de enige die zich fiscaal liet adviseren door Frank B. Onder andere Patricia Paay, Linda de Mol, Gaston Starreveld en topmodel Kim Feenstra deden zaken met B., net als internationale topdj’s als Afrojack, Tiësto en de ex-vriend van Feenstra, dj Michael Mendoza.

Patricia Paay liet eerder al aan De Telegraaf weten niet erg tevreden te zijn over B.’s fiscale kunnen: „Die zak heeft me twee ton gekost. Hij deed mijn aangiften, maar vergat even te zeggen dat ik dat geld nog moest betalen. Terwijl de aanmaningen bij hem binnenkwamen”, zei ze.

Onze verslaggever Bart Mos doet live verslag van de rechtszaak. Volg de zaak via zijn tweets.