Nieuws/Buitenland
2236531
Buitenland

Russische nacht op luchtbed in storm en regen

Toeriste dobbert 21 uur op open zee

Rethymnon (Kreta) - Een Russin die door haar familie als vermist was opgegeven, blijkt 21 uur lang op open zee te hebben gedobberd voor de kust van het Griekse eiland Kreta. De vrouw zocht verfrissing met haar luchtbedje, maar dreef door een sterke stroming steeds verder van het strand af.

Medewerkers van het Europees Grenswachtagentschap, die met vliegtuigjes op zoek waren naar illegale migranten, troffen de vrouw uiteindelijk aan – zo’n elf kilometer van de kust af. Ze was totaal verbrand toen uitgerukte reddingswerkers haar van het luchtbed haalden. De Russische werd direct naar het ziekenhuis gebracht, waar ze moest worden behandeld aan haar brandwonden en hartproblemen.

De echtgenoot en dochter van de vrouw waren al die tijd naar haar op zoek. Ze sloegen alarm toen de Russische ’s avonds niet terugkeerde naar het hotel. Een zoektocht met een jetski en schip van de Kustwacht was tevergeefs.

Wonder

Toen ze uiteindelijk werd gevonden, was haar lichaamstemperatuur gedaald tot een gevaarlijke 32 graden Celsius (ter vergelijking: een gezonde lichaamstemperatuur is 37 graden). Lokale media spreken van een wonder: „Ze overleefde een koude nacht met regen en een storm en moest zich continu vasthouden aan haar luchtbed. De familie was tot tranen geroerd toen ze gered was.”