Nieuws/Binnenland
2238324
Binnenland

Schippers dodelijke aanvaring Scheveningen verdacht

DEN HAAG - De twee schippers die betrokken waren bij de fatale aanvaring donderdag in de haven van Scheveningen, worden allebei verdacht van ’het veroorzaken van een aanvaring waarbij gevaar is voor personen’. Bij het incident kwam een 56-jarige man uit het Drentse Noordenveld om het leven. Een slachtoffer ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Een 62-jarige kapitein uit Oostvoorne voer donderdagavond met zijn metalen schip tegen een Rib-boot, met achter het stuur een 31-jarige man uit Tiel. De schipper, werkzaam bij het bedrijf Rib Events, raakte bij de aanvaring lichtgewond. Beide schippers zijn verdachte. De 62-jarige kapitein had volgens de politie niet te veel gedronken, maar volgens ingewijden zou de man wel ’een bakkie’ op hebben gehad.

Rib Events wilde gisteren niks over het incident kwijt. „We wachten het onderzoek van de politie af”, aldus een woordvoerster. Het bedrijf beschikt over vijftien boten, waar volgens de website ’snelheid, teamwork, fun en adrenaline samenkomen’.

Krikke op bezoek

De Haagse burgemeester Pauline Krikke heeft vrijdagmiddag in het ziekenhuis een bezoek gebracht aan een van de slachtoffers. „Hij maakt het fysiek naar omstandigheden redelijk. De aanvaring heeft op hem een grote impact. Ik kan me dat zo ontzettend goed voorstellen”, zegt ze.

„Ik leef ook intens mee met de twee andere gewonden. Ik wens hen heel veel kracht toe. Ik hoop echt dat zij er goed doorheen komen”, aldus Krikke.