Nieuws
2239461
Nieuws

De vakantieliefde die nooit overging...Danielle & Jean Robert

Die leuke jongen op de camping, die knappe zuiderling… Meestal zijn ze thuis snel weer vergeten. Dat geldt niet voor deze vrouwen: zij zijn nog steeds dolgelukkig met hun vakantieliefde! Zoals Danielle van der Wulp en Jean Robert.

Danielle (37, boekhouder op een architectenbureau) ontmoette Jean Robert (43, keurmeester in de fruit- en groentehandel) tijdens een vakantie in de Dominicaanse Republiek. Ze hebben drie kinderen, Diego (10), Yelina (4) en Joli (2).

Entertainment

,,Voor het eerst zonder ouders op vakantie, verbleef ik samen met een nicht in een resort in de Dominicaanse Republiek. Daar werkte Jean Robert in het entertainment. We raakten in gesprek, maar meer dan een gezellig avondje was het niet. Kort daarna ging ik naar huis. We bleven elkaar bellen, e-mailen en faxen. Er groeide iets. Ik was 18 en mocht één keer in de week met hem bellen van mijn ouders, met vlinders in mijn buik. Een jaar later heb ik hem weer opgezocht, en de vonk sloeg over.

Lees ook: De vakantieliefde die nooit overging...Chantal & Alex

Mijn ouders waren sceptisch in het begin. Ze zeiden: 'Dat waait wel weer over.' Toen ze hem een paar keer aan de telefoon hadden gesproken, draaiden ze bij. Ik ging met Jean Robert naar zijn familie op Haïti, waar oorlog was en armoede. Heftig, maar ook bijzonder. Twee maanden later leerde hij mijn familie kennen, dat voelde meteen goed.

Voor Jean Robert was de stap om naar Nederland te emigreren minder groot; hij woonde al in een ander land dan zijn ouders. Mijn omgeving riep: 'Hij komt gewoon voor een verblijfsvergunning.' Maar ik wist hoe leuk we het hadden samen, daar hield ik me aan vast. De eerste 3,5 jaar woonden we bij mijn ouders in huis. Ideaal; ik werkte en zo was er voor hem toch altijd iemand om een praatje mee te maken.’’

Lees ook: VROUW-redacteuren over hun vakantievlam: Hij had een love-tour door Nederland gepland’

Aardbeving

Ik ben hartstikke trots op Jean Robert. Hij heeft heel snel de taal geleerd, een baan gevonden en vrienden gemaakt. En hij is zijn thuisland niet vergeten. Na de aardbeving op Haïti acht jaar geleden, waarbij hij vijf familieleden verloor, heeft hij de Stichting Weeskinderen in Haïti opgericht. Ieder jaar gaat hij met mijn vader naar het land om weeskinderen te voorzien van kleding en schoolmateriaal.

We willen dolgraag met het hele gezin naar Haïti, als de kinderen iets ouder zijn. Zij hebben hun vaders familie nog nooit ontmoet! Veel mensen vinden het bijzonder dat we nog steeds samen zijn. Dat we allebei ons eigen ding zijn blijven doen, houdt onze relatie sterk. Ik ben verlegen en weleens onzeker. Hij is altijd vrolijk en positief. Samen zijn we in balans."

Lees ook: Na 25 jaar herenigd met Jamaicaanse liefde: 'Nu laat ik hem nooit meer gaan!'

Acht talen

Jean Robert: ,,Toen Daniëlle met mij mee ging naar Haïti, zag ik dat als een teken: ze meent het serieus met mij! Mensen zeggen vaak: 'Wat moeilijk, dat je je nu moet aanpassen aan een andere cultuur.' Maar het is maar hoe je ermee om gaat. Toen ik hier kwam, sprak ik acht talen, Nederlands was daar niet één van…

De 'sch' uitspreken... Niet te doen! Inmiddels heb ik een goede baan en ben ik daarnaast muzikant. Ik vind Nederland een mooi land en de mensen leuk. Ik heb te veel vrienden gemaakt, haha! Waar ik vandaan kom, zijn de mensen gastvrij, dat probeer ik hier ook mee te geven. Natuurlijk mis ik mijn familie. Maar hier ben ik ook bij mijn familie."

Lees ook: 'De reacties op onze relatie waren vooral negatief'