Nieuws/Binnenland
2240122
Binnenland

Turkije reageert op uitspraak Segers

’Dwaze oproep uit Nederland’

Gert-Jan Segers voor de Turkse Ambassade

Gert-Jan Segers voor de Turkse Ambassade

ISTANBUL - Het interview over Turkije dat ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers aan De Telegraaf gaf, heeft niet alleen in Nederland wat teweeg gebracht maar is ook in Turkije niet onopgemerkt gebleven. Alle Turkse media die het hebben opgepakt citeren dat Segers vindt dat Turkije niet gesteund moet worden als het land wordt aangevallen, ondanks het feit dat ze bondgenoot is van de NAVO. En daar wordt door sommige Turkse media met grote verbazing op gereageerd.

Gert-Jan Segers voor de Turkse Ambassade

Gert-Jan Segers voor de Turkse Ambassade

„Uit Nederland komt een dwaze oproep. Laten we Turkije niet helpen als ze wordt aangevallen”, kopt Sözcü op zijn website. Het is nota bene één van de weinige oppositiekranten in Turkije. „Een komische oproep aan de NAVO! Als Turkije wordt aangevallen…”, was de titel van een nieuwswebsite. Later kopte de website dat de oproep op een grap lijkt.

Alle websites benadrukken dat Segers leider is van een regeringspartij. „Een schandalige oproep van Nederland aan de NAVO over Turkije”, kopt de website van internethaber. Ook de website Karar.com doet een duit in het zakje. „Het is geen grap, het is echt zo! Een Nederlandse politiek leider doet een oproep aan de NAVO over Turkije.” Ook noemen de meeste Turkse websites de kritiek van Segers op de feestvierende Nederturken na de verkiezingsoverwinning van Erdogan.