Nieuws/Buitenland
2241795
Buitenland

Topgangster ontsnapt opnieuw uit Franse cel

Spectaculaire ontsnapping: gangster ontsnapt per heli

REAU - Een van de gevaarlijkste gangsters van Frankrijk, de 46-jarige Rédoine Faïd, is opnieuw ontsnapt uit de gevangenis. Hij werd geholpen door drie mannen, die gewapend de bezoekersruimte binnenvielen en de gedetineerde meenamen. De helikopter stond klaar.

Het toestel werd verbrand teruggevonden in de buurt van Le Bourget, ten noorden van Parijs, meldden Franse media. Faïd verbleef in de gevangenis van Réau, in het zuidoosten van Parijs.

De gangster werd al meerdere malen veroordeeld voor strafbare feiten. Hij beschouwt zichzelf als een gangster ’zoals het hoort’, met uitdossingen die uit Hollywoodfilms lijken te komen. Zo gebruikte hij eenzelfde soort hockeymasker als Robert de Niro droeg in de film Heat. Faïd beroofde geen voetgangers in stille buurten, maar viel graag zwaar gepantserde geldwagens aan. Hij deed dat met zwaar geschut.

Eerdere ontsnapping

Ook in 2013 wist de crimineel op spectaculaire wijze de gevangenis te verlaten. Faïd ontsnapte uit de gevangenis in Séquedin bij Lille door explosieven te gebruiken en door bewakers te gijzelen.

Deze helikopter werd verbrand teruggevonden.

Deze helikopter werd verbrand teruggevonden.