Nieuws/Buitenland
2241869
Buitenland

Meer troepen Israël naar grens met Syrië

TEL AVIV - Het Israëlische leger stuurt extra troepen naar de Golan-hoogvlakte, omdat over de grens in Syrië zwaar wordt gevochten tussen het Syrische leger en opstandelingen. Het leger liet weten dat de divisie op de Golan-hoogvlakte is versterkt met pantsertroepen en artillerie-eenheden, maar noemde geen aantallen.

Israël liet weten dat het vasthoudt aan het beleid zich niet te mengen in de strijd tussen het regime van de Syrische president Bashar al-Assad en opstandelingen. Israël waarschuwde dat het wel in actie komt als de Israëlische soevereiniteit wordt geschonden of als Israëlische burgers gevaar lopen.

Delen van de Syrische stad Daraa, ten zuidoosten van de Golan-hoogvlakte, behoren tot de laatste plekken in Syrië waar opstandelingen nog standhouden tegen het regime van Assad. De afgelopen weken heeft het regeringsleger in Daraa en omgeving forse terreinwinst behaald.

Tienduizenden mensen zijn op de vlucht geslagen richting de grens met Jordanië en de door Israël geannexeerde Golan-hoogvlakte.