Nieuws/Binnenland
2242538
Binnenland

Mannen vlogen elkaar in de armen

SPIELBERG - De met ruim 20.000 uitzinnige Nederlandse Max Verstappen-fans gevulde tribunes ontploften zondagmiddag tijdens de laatste ronden van de bloedstollende F1-race op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

De supporters gingen volledig uit hun dak toen de coureur tijdens zijn als thuiswedstrijd aanvoelende race als winnaar over de finish kwam. Volwassen mannen vlogen elkaar uit pure blijdschap in de armen, plastic bekers met bier vlogen door de lucht en minutenlang klonk het „Maxi, Maxi, maxi” vanaf de door de uitbundige zonneschijn oververhitte tribunes.

De laatste tien ronden van de race liep de spanning onder de oranje-supporters hoog op omdat de Limburgse coureur steeds meer van zijn aanvankelijk riante voorsprong op de uiteindelijke nummer twee Kimi Raikkonen verspeelde. Uit pure zenuwen werd er aanvankelijk wat lauwtjes gereageerd bij de passages van Verstappen.

Wat een decor...

Wat een decor...

Maar toen na vijf ronden duidelijk was dat ’super-Max’ met de overwinning aan de haal zou gaan, werd elke passage van de Red Bull wagen met nummer 33 met luid gejuich en gestamp op de aluminium vloerplaten begeleid. Het dak ging er spreekwoordelijk af toen Verstappen tijdens zijn ereronde op lage snelheid en al zwaaiend langs de ’oranje muur’ reed.

De vlag voor Max: hij wint!

De vlag voor Max: hij wint!

Direct na afloop tonen Gijs Bruijsten en Mark Jetten zich de gelukkigste mannen van de wereld: „Dit heeft Max zo slim aangepakt. Vooraf hadden we geen hoge verwachtingen, maar tijdens de race kregen we steeds meer hoop. Ge-wel-dig gereden”, aldus het enthousiaste duo. „Dit is de reis naar Oostenrijk meer dan waard.”