Nieuws/Binnenland
2242906
Binnenland

Drone toont schade na bosbranden

U bakt, maar de natuur brandt

Dit is de schade in Budel, vastgelegd door een drone.

Dit is de schade in Budel, vastgelegd door een drone.

DEN HAAG - De hoge temperaturen mogen dan heerlijk zijn voor de mens, maar door de aanhoudende droogte in ons land, gecombineerd met de harde wind, stonden allerlei natuurgebieden zondag in brand. Vooral in Brabant en Limburg was de brandweer zondag druk.

Dit is de schade in Budel, vastgelegd door een drone.

Dit is de schade in Budel, vastgelegd door een drone.

Onder meer in het Brabantse Budel woedde in de middag een grote natuurbrand. Er was brandweer vanuit de gehele regio aanwezig om het vuur te bestrijden. Het gebied nabij de Fabrieksstraat werd afgezet en eeen droneteam werd ingezet om een compleet beeld van het brandende gebied te krijgen (zie foto).

Aan het begin van de avond was de brand onder controle. In Budel is zo'n 10 hectare van het gebied verloren gegaan, terwijl ook op andere plaatsen in Nederland flinke branden ontstonden, zoals in het Limburgse Weert (bekijk hieronder de beelden). Daar raakte treinverkeer verstoord.

In Casteren (Brabant) brak zondag tot twee keer een bosbrand uit. De branden waren snel onder controle, maar het nablussen ging nog door. Ook het eveneens Brabantse Alphen zuchtte onder een flinke bosbrand. Bij de bestrijding zette de brandweer onder meer een drone in. Er was sprake van veel rookontwikkeling, maar in de loop van de middag had de brandweer het vuur onder controle.

Agenten in actie in Casteren.

Agenten in actie in Casteren.

Aan de Gors in het Brabantse Hoeven ontstond zondag een forse bermbrand. De brandweer kon voorkomen dat deze uitbreidde naar woningen in de buurt. Ook in Tilburg was het, aan de rand van de stad nabij Reeshof, raak. De bermbrand veroorzaakte een flinke rookontwikkeling, maar was door een snelle inzet van de brandweer gauw onder controle.

Tot slot was er achter de pannenkoekenboerderij op Meyendel in Wassenaar nog een duinbrandje, dat snel onder controle was.