Nieuws/Buitenland
2243182
Buitenland

’Deze professor stalkte meisje met 800 berichten, per dag’

ORLANDO - Een Amerikaanse docent van de University of Central Florida is gearresteerd omdat hij een student heeft gebombardeerd met chatberichten. „Luister alsjeblieft! We zijn slechts één stap verwijderd van eeuwig geluk”, zo schreef hij, toen het meisje hem smeekte te stoppen.

De 39-jarige Ali Borji, die officieel de titel van assistent-professor droeg, bood de studente educatieve hulp aan. Na enkele afspraken vroeg om een privédate. De studente stemde toe. Later besloot ze toch dat de relatie ’professioneel moest blijven’, zo schrijven lokale media.

Daar dacht Borji anders over. Hij stuurde meer dan 800 berichten per dag, zeggen de openbare aanklagers. „Onze detectives zitten kort op de zaak. We voeren een beleid van ’zero tolerance’ op dit soort gedrag”, zegt een woordvoerder van de politie.

’Alles met je doen’

Een van de berichten was: „Je moet blij zijn dat er iemand je zo leuk vindt, dat hij je stalkt. Je denkt dat ik gek ben, en dat is misschien zo, maar toch hou ik enorm van je!”

Toen de studente niet inging op zijn avances, had de assistent-professor een Plan B: hij dreigde een artificial intelligence-versie van haar te maken, zodat hij ’alles kon doen’ wat hij wilde.

Inmiddels is Borji niet meer werkzaam op de universiteit. De onderwijsinstelling werkt volledig mee aan het onderzoek. Borji wordt verdacht van stalking en zit voorlopig vast, in afwachting van zijn rechtszaak.