Nieuws/Binnenland
2246756
Binnenland

Agent staat terecht voor verkoop informatie

DEN HAAG - Een politie-inspecteur van de eenheid Den Haag staat terecht omdat hij van 2015 tot oktober vorig jaar informatie uit het politiesysteem zou hebben verkocht over veertig mensen, locaties en kentekens. De 62-jarige Johannes B. wordt gelijktijdig berecht met de vijftigjarige Johannes B. uit Raamsdonkveer, die hem zou hebben omgekocht.

Tijdens de eerste zitting in de zaak voor de rechtbank in Den Haag verschenen de beide verdachten niet. De man uit Raamsdonkveer zit vast voor een ander vergrijp. Met de politie-inspecteur gaat het volgens zijn advocate zeer slecht. De Zoetermeerder zou zijn huis niet meer uit durven.

"Hij werd geprezen door zijn collega’s"

De advocate pleitte ervoor een reclasseringsrapport over de agent te laten opstellen, hoewel de officier van justitie daarvan het nut niet inzag. „Er was geen sprake van drank of drugsmisbruik of bijzondere omstandigheden. Deze man was twintig jaar in loondienst bij de politie, hij werd geprezen door zijn collega’s en dan zou hij ineens dit gedaan hebben”, benadrukte ze het belang van een onderzoek door de reclassering. De rechtbank gaf haar gelijk.

Het is nog niet duidelijk wanneer de volgende zitting in de zaak plaatsvindt. De rechtbank verwacht dat de inhoudelijke behandeling pas volgend jaar volgt.