Nieuws/Binnenland
2246950
Binnenland

Rutte ontvangt Theresa May

Den Haag - Na de ontmoeting van president Trump op het Witte Huis in Washington ontmoet premier Rutte kort erop weer een wereldleider. Dinsdag ontvangt Rutte zijn Britse collega premier Theresa May in het Catshuis, de officiële, maar niet bewoonde premierswoning.

De twee bespreken er bij een werklunch de ’politieke en economische banden tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk en de Britse uittreding uit de EU’, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Nederland is binnen de EU een van de landen die het zwaarst worden getroffen door de Brexit. De landen trokken binnen de EU vaak samen op – ook op dit vlak noopt Brexit tot een nieuwe werkrelatie.

Rutte was in februari op bezoek bij May in Londen. Hij riep de Britse regering toen op snel meer duidelijkheid te verschaffen over hoe het land na de Brexit verder wil. De Britten verlaten de EU in maart volgend jaar. Maar over veel voor Nederland belangrijke zaken, bijvoorbeeld de toekomstige handelsbetrekkingen, zijn nog altijd geen knopen doorgehakt.