Nieuws/Binnenland
2247439
Binnenland

Verdachte Panorama-aanslag schoot niet zelf

AMSTERDAM - Crimineel Richard Z. (41), die wordt verdacht van betrokkenheid bij de beschieting van het pand waarin de redactie van Panorama zit, blijft voorlopig vastzitten.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is vast komen te staan dat de verdachte niet aanwezig was op de plek toen er een antitankwapen werd afgevuurd op de Teleportboulevard in Amsterdam. Maar wel zijn er sterke aanwijzingen dat hij een belangrijke rol heeft gespeeld bij de voorbereiding van de beschieting.

De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft daarom besloten dat de man uit Woerden negentig dagen langer vast blijft zitten. Het OM sluit niet uit dat er nog meer arrestaties worden verricht.

Door de beschieting met een antitankwapen op 21 juni sneuvelde onder meer een raam van het pand van tijdschrift Panorama. Er raakte niemand gewond. De politie trof de lanceerbuis aan.

Richard Z. is president van de motorclub Chapter Silencio, afdeling Woerden, van de Caloh Wagoh MC Main Triad.

Het OM sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De man zit nog in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.