2249014
Binnenland

‘Jihadist ontpopte zich tot seksuele belager’

Weert - Een radicale moslim staat deze maand vanwege een bizarre mishandeling voor de politierechter. Een Limburgse beschuldigt hem ervan dat hij met haar wilde douchen om haar ’geestelijk te reinigen’. Toen ze weigerde, werd ze in elkaar geslagen.

Volgens haar dreigde Chris M. ook met terreur in Nederland en België. Hij zou veel contact hebben gehad met leden van de jihadistische groep Sharia4Belgium. Volgens haar praatte hij terreurorganisatie IS goed met teksten als ’Wacht maar, Europa zal branden. Nederland en België zullen niet weten wat hen overkomt.’

’Ik kom jou zuiveren’

Het slachtoffer uit Weert, zelf moslima, verttelt dat ze via Facebook met Chris M. in contact kwam. De Vlaming kwam bij haar thuis en zocht ruzie omdat de vrouw volgens hem een verkeerde vorm van islam beleed. „Hij zei: je gaat van top tot teen douchen, ik kom jou zuiveren.”

Toen ze weigerde, zou hij hebben gedreigd met zweepslagen en steniging. „De rillingen liepen over mijn rug. Ik pakte de huisteleoon en draaide 112. Toen kreeg ik een verschrikkelijke knal tegen mijn hoofd.” Ze kreeg twee kopstoten, een karateslag, brak drie vingers en kreeg een hevig bloedende snee op haar hoofd. Ze belde direct de politie en deed aangifte.

Al-Belgici

Chris M. uit het Vlaamse Hasselt werkte bij Nike en noemt zich Al-Belgici. Hij is een bekeerling die op internet publiceert over zijn geloof. Eerder vertelde hij aan een Belgische krant over zijn bekering tot de islam. M. biecht op dat hij eerder is veroordeeld vanwege drugs en geweld en dat hij in een inrichting zat. Hij praat de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs goed: ’Ik kan niet treuren om de dood van iemand die cartoons van mijn profeet maakt’. Hij vindt het jammer dat imams niet vaker over jihad preken in de moskee.

Op 18 juni komt de zaak voor de Limburgse rechter.