Nieuws/Buitenland
2250001
Buitenland

Zeker 26 doden bij scheepsongeval Indonesië

Sulawesi - Zeker 26 mensen zijn om het leven gekomen door een scheepsongeval in Indonesië. Een veerboot met zo’n 130 tot 140 opvarenden maakte voor de kust van Sulawesi water en liep aan de grond, zeggen de autoriteiten. Passagiers sprongen daarop in het water om zichzelf in veiligheid te brengen.

Op televisiebeelden is te zien dat tientallen passagiers zich vastklampten aan het kantelende vaartuig of in zee lagen. Slachtoffers zijn volgens de autoriteiten met vissersschepen en kleine boten in veiligheid gebracht.

De krant Jakarta Post bericht dat de veerboot volgens het scheepsmanifest ook achttien motoren, veertien auto’s, twee bussen en veertien vrachtwagens aan boord had. Reddingsdienst Basarnas meldt volgens de krant dat het incident vermoedelijk is veroorzaakt door een lek in de romp.

Indonesië wordt vaker opgeschrikt door bootrampen. Zo kwamen vorige maand naar schatting zo’n tweehonderd mensen om het leven toen een overvolle veerboot zonk op het Tobameer. De autoriteiten vonden het wrak van dat vaartuig uiteindelijk terug op zo’n 450 meter diepte.

Bent u in de buurt van Selayar of Bira en kunt u ons meer vertellen over dit ongeval, heeft u beeldmateriaal of tips? Mail ons dan via redactie-i@telegraaf.nl.