Nieuws/Buitenland
2251303
Buitenland

Oeps: New York Times blundert met ’Deense’ premier Rutte

New York - Bij de Amerikaanse krant The New York Times hadden ze het even niet helemaal helder. Uit welk land komt die Rutte ook alweer? De krant doet verslag van het bezoek van premier Mark Rutte uit ’Denemarken’ aan president Donald Trump.

In een foto-onderschrift leek het even alsof onze premier van Deense afkomst was. Vlak nadat er kennelijk verwarring was ontstaan op de redactie van de krant is het onderschrift snel aangepast.

Toch net iets te laat, want op Twitter is men dan al op de hoogte. „Ik weet dat we geen bepalend land zijn in de wereld, maar dat er werkelijk geen enkel artikel in de Amerikaanse media is te vinden over Ruttes bezoek aan het White House is wel echt een reality check”, schrijft iemand die wat meer reuring bij Amerikaanse media had verwacht. Tja „Als The New York Times denkt dat Mark Rutte een Deen is, moeten we er denk ik niet veel van verwachten, nee…”, reageert een ander.

„Mark Rutte heeft The New York Times gehaald”, grapt iemand bij de foto bij het onderschrift vóór de correctie. „Krijgt Trump toch gelijk met zijn bewering dat de New York Times fake news verspreidt.”