Nieuws/Binnenland
2254419
Binnenland

Dode man aangetroffen in Enschede: politie gaat uit van misdrijf

ENSCHEDE - In een woning aan het Oosterveld in Enschede is dinsdag aan het einde van de middag een dode man aangetroffen. Een politiewoordvoerder laat aan de regionale krant Tubantia weten dat de politie uitgaat van een misdrijf tot het tegendeel bewezen is.

Omstanders laten aan Tubantia weten dat de gordijnen van het huis dinsdag de hele dag dicht waren. Er zou ook een vrouw in het huis wonen.

Zij zou al enige tijd een relatie hebben met de bewoner van het huis. Maandagmiddag werd de vrouw in het park gespot met een andere man.

Flinke ruzie

Buurtbewoners vertellen Tubantia dat er zondagmiddag een barbecue was bij de woning van de man De vrouw zou toen een flinke ruzie hebben gehad met haar vriend. Daarbij hebben de buurtbewoners gehoord dat er rake klappen zijn gevallen.

„Ik weet nog dat ze zei: wacht maar, wacht maar, je gaat dood!”, aldus de omstander, die vreest dat het om de vriend van de vrouw gaat. „Ik kan het echt niet geloven.”

Overstuur

De moeder van de alleenstaande vrouw ging in de middag naar binnen bij de woning. Korte tijd hierna kwam zij overstuur naar buiten.

De politie weet niet wat er is gebeurd. Ze hoopt daar door forensisch onderzoek meer duidelijkheid over te krijgen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.