2254933
Binnenland

Man meerdere malen gestoken, aldus getuigen

’Buren gaan elkaar te lijf met hooivork’

WAPENVELD - Bij een burenruzie in het Gelderse Wapenveld is dinsdagavond een gewonde gevallen. De man zou zijn gestoken met een hooivork. Een verdachte is opgepakt.

Rond 20.30 uur ging het mis op de Essenkamp. Het slachtoffer is met spoed door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet duidelijk hoe zwaar zijn verwondingen zijn.

Een politiewoordvoerder laat aan de Stentor weten dat agenten eerder op de dag ook naar de Essenkamp waren gegaan vanwege ruzie tussen overburen. ,,Dat is mogelijk vanavond verder uit de hand gelopen.” Er wordt nog onderzocht wat zich precies heeft voorgedaan.

’Gestoken in arm en rug’

Volgens getuigen is het slachtoffer buiten op straat meerdere keren gestoken met een tweetandige hooivork. Hij zou in zijn armen en zijn rug zijn gestoken.

De woordvoerder van de politie bevestigt dat omstanders dit hebben gemeld bij de politie. Ondanks zijn verwondingen kon de man wel zelf naar de ambulance lopen.

’Confrontatie met politie werd gezocht’

Na de aanhouding van de verdachte liepen de gemoederen in de straat nog hoog op, aldus politiewoordvoerder. De confrontatie werd gezocht met de aanwezige agenten.