Nieuws/Binnenland
2255366
Binnenland

Nieuwe tattoo voor grootste fan van Verstappen

’Max zette handtekening op mijn rug’

Nieuw-Amsterdam - ’Tattoo-Dennis’ heeft zijn grootste hartenwens in vervulling zien gaan. Op z’n rechter schouderblad prijkt nu de handtekening van Max Verstappen naast alle overwinningen in de koningsklasse van de autosport.

Met z’n twee meter lange lijf mag Dennis Lok (47) nadrukkelijk een groot persoon worden genoemd. Maar toen hij dit weekend de handtekening van de bekende F1-coureur op zijn schouder kreeg gezet na diens overwinning, was de anders zo broodnuchtere Drent zo blij als een klein kind in een snoepwinkel.

„Dan zie je uit welk hout zo iemand gesneden is. Hij neemt echt de tijd voor je, terwijl natuurlijk zovelen aandacht van hem willen. Heel speciaal is dat”, vertelt de Coevordenaar met gepaste trots.

Dinsdagavond werd het tijdelijke stiftschrift van ’Max 33’ vereeuwigd op Loks huid. Dat gebeurde in dezelfde tattooshop waar hij alle eerdere overwinningen van de F1-coureur heeft laten zetten. „Als er ruimte te kort is, ga ik verder op m’n armen of buik.” Op de achterzijde van zijn lichaam prijken inmiddels vier races met bijbehorende datum. De laatste is iets groter en in het rood getatoeëerd. „Dat is expres gedaan, want deze keer was ik erbij. De andere races zag ik op tv.”

Samen met duizenden landgenoten was Lok dit weekend in Oostenrijk om de racewedstrijd van zijn grote idool bij te wonen. Lok werd daar binnen de kortste keren een ’Bekende Nederlander’ toen de foto van zijn getatoeëerde rug viraal ging.